BROOD

Vers en knapperig brood met als enige toevoeging tijd en aandacht. De meeste broden die u bij ons proeft, zijn gemaakt op basis van desem. Onze eigen desem cultuur wordt iedere dag opnieuw gevoed. Ook wordt er iedere dag weer een beetje liefde aan toegevoegd. Met dit desembrood grijpen bakkers terug op de klassieke manier van brood bakken. Het resultaat is een fris geurig brood met een knapperige korst en een stevige mooie structuur. Wie ons brood proeft, maakt kennis met de authentieke smaak van brood. Eerst ruikt u de bijna kruidige geur. Dan bijt u in de krokante, knapperige korst en voelt u de veerkrachtige, mooie structuur. U proeft de volle smaak van echt brood. Zo moet brood als vanouds bedoeld zijn.

 

Essentieel voor ons brood is onze vloeroven. Alle broden worden gebakken in deze oven. Tijdens het bakken van brood wordt de buitenkant van het deeg verhit, waardoor het zetmeel en de eiwitten van de tarwe niet alleen bruin kleuren, maar ook veranderen qua samenstelling. Dit wordt de Maillard reactie genoemd. Tijdens deze reactie ontstaat de specifieke broodgeur en smaak in de korst van het brood. Deze veranderingen bepalen voor een belangrijk deel niet alleen de smaak van de korst maar zelfs de smaak van het gehele brood. Hoe meer korst er blootgesteld wordt aan de hitte in de oven, hoe meer smaak het brood heeft. De korst van ons brood is scherp en knapperig, maar je moet er ook op kauwen. Het valt niet in losse stukjes uit elkaar in je mond. Het brood rijst op doek of in mandjes en bakt ‘vrij’ op de vloer.

 

> over allergie